Om bij ons in behandeling te komen, heb je een verwijzing nodig van jouw huisarts, jouw huidige behandelaar of medisch specialist. Als we jouw aanmelding hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we afspraken over jouw onderzoek en behandeling.
Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid
Iedereen kan te maken krijgen met een combinatie van lichamelijke en psychische klachten. Soms is de oorzaak van de lichamelijke klachten duidelijk. Maar het kan ook zijn dat aanhoudende klachten medisch onvoldoende verklaarbaar zijn. Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid helpt bij lichamelijk en geestelijk herstel zodat je weer meer plezier in het leven krijgt.
Het Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) biedt hoogspecialistische diagnostiek en behandeling aan volwassenen die kampen met een combinatie van lichamelijke en psychische klachten. Hierbij kan het gaan om verklaarbare lichamelijke klachten in combinatie met aanwezige psychische problemen. Ook kan het zijn dat de lichamelijke klachten niet (voldoende) verklaard kunnen worden door een lichamelijke oorzaak en dat er daarbij ook sprake is van psychische problemen. Het CLGG kan helpen om je te leren omgaan met lichamelijke en psychische klachten. Je kunt bij ons ook terecht voor een second opinion.
Welke behandelingen biedt CLGG?
Het CLGG biedt poliklinische behandeling. Dit betekent dat je voor een afspraak naar onze locatie komt in Tilburg. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit één keer per week een bezoek aan onze poli en eventueel een bezoek bij een therapeut bij jou in de buurt. Daarnaast is het ook mogelijk dat je afspraken krijgt bij andere collega's uit ons team, bijvoorbeeld met onze psychiater en/of psychomotore therapeut of verpleegkundige.
We bieden de volgende therapieën gecombineerd aan:
-
Cognitive Rehabilitation Treatment
Keurmerk TOPGGz
CLGG is gecertificeerd met het TOPGGz-keurmerk van de Stichting Topklinische GGz. Dit keurmerk wordt toegekend aan GGz-afdelingen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van topklinische en vernieuwende patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en kennisdeling.
Wetenschappelijk onderzoek
Onze behandeling voldoet aan de laatste richtlijnen, zoals die van het Trimbos-instituut. Daarin staat nauwkeurig beschreven wat de beste werkwijze is, volgens de laatste wetenschappelijk bewezen methodieken. Wij bieden niet alleen behandeling, maar onderzoeken ook de resultaten. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe behandelvormen. Ook de resultaten uit onze eigen onderzoeken nemen we daarbij mee.
We onderzoeken regelmatig de kwaliteit van onze zorg. Met de daaruit verkregen inzichten kunnen we ons steeds weer opnieuw verbeteren. Ook meten we regelmatig of cliënten tevreden zijn. Daarbij maken we ook gebruik van cliëntpanels en een cliëntenplatform, waar cliënten direct reacties geven vanuit hun eigen ervaringen. Dat gebruiken we om de zorg verder te verbeteren.
Patiëntparticipatie in Wetenschappelijk Onderzoek: Een Krachtige Samenwerking
Patiëntparticipatie is een essentieel onderdeel van de zorg en speelt een cruciale rol in innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Bij Topklinische GGZ-centra streven we ernaar het perspectief van de patiënt zoveel mogelijk te integreren in ons onderzoek. Dit versterkt de kwaliteit en relevantie van onze resultaten en zorgt ervoor dat deze beter aansluiten bij de behoeften van de patiënt.
In een interview met dr. Iman Elfeddali en twee patiëntvertegenwoordigers wordt besproken hoe patiëntparticipatie binnen het wetenschappelijk onderzoek van topklinische centra wordt vormgegeven. Lees het volledige artikel hier.
Daarnaast delen Meike en Michelle, twee patiëntvertegenwoordigers, hun persoonlijke ervaringen in een inspirerend filmpje. Ze vertellen over hun rol, hun waardevolle bijdragen en het belang van patiëntparticipatie binnen wetenschappelijk onderzoek. Bekijk het hieronder:
https://youtu.be/ITA7I7w8zLA
Meike over haar aanhoudende lichamelijke klachten
Een harde val op een stenen supermarktvloer maakte in één klap een einde aan het bruisende studentenleven van Meike (35). Bij het Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid begon haar lange weg naar herstel.