MHFA | START 3 september | Oosterhout

Als iemand zich in zijn vinger snijdt dan pak je de EHBO-koffer. Maar wat doe je als iemand in je naaste omgeving niet meer zijn bed uitkomt, steeds somberder wordt of een paniekaanval krijgt? In de training Mental Health First Aid (MHFA) leer je hoe jij het verschil kunt maken in het leven van iemand die het psychisch moeilijk heeft.

3 september 2024
Man en vrouw voeren gesprek op bankje in het park

Mentale klachten komen veel voor. Bijna de helft van de volwassenen in Nederland krijgt er ooit in zijn leven zelf mee te maken. En maar liefst één op de vijf jongeren ervaart op dit moment somberheid of depressieve klachten. Dit raakt dus ook mensen om jou heen.

Met de cursus Mental Health First Aid (MHFA) draag je bij aan het verbeteren van de mentale gezondheid bij de ander: op je werk, in de wijk en op school. Samen oefenen we hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die psychische problemen ervaart en hoe je kunt handelen als iemand in een crisis verkeert. Met de kennis en vaardigheden die je in de cursus leert, kun je echt het verschil maken voor iemand met een psychische kwetsbaarheid. De cursus is voor iedereen: van hulpverlener tot burger. 

Na deelname

  • Heb je kennis over psychische problemen en herken je de signalen van mentale klachten. 

  • Weet wat je kan doen voor een ander bij mentale klachten

  • Draag je bij aan openheid en het bespreekbaar maken van mentale klachten

  • Ontvang je het internationaal erkende Certificaat Mental Health First Aid

Start

Woensdag 4 september 2024

Tijd: van 9.30 - 12.30 uur

Vervolgdata: 11, 18 en 25 september 2024

Locatie

Oosterhout

Kosten

De cursus wordt gefinancierd door de gemeente Oosterhout en is kosteloos en toegankelijk voor inwoners, professionals en vrijwilligers van Oosterhout.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer lezen over de cursus? Neem dan een kijkje op de website van de MHFA of neem contact op met Lenny Heuver: l.heuver@ggzbreburg.nl

De training wordt gegeven in samenwerking met RIBW Brabant