Nabestaanden na zelfdoding

Een dierbare verliezen door zelfdoding is zeer ingrijpend. In de ondersteuningsgroep kun je ervaringen en gevoelens delen met lotgenoten. Hierdoor ontstaat er ruimte om te rouwen en (h)erkenning bij elkaar te vinden.

3 september 2024
2 vrouwen in gesprek. 1 voorkant. 1 achterkant

Ondersteuningsgroep

Het verlies van een dierbare door zelfdoding is een traumatische gebeurtenis. In de ondersteuningsgroep kunnen nabestaanden ervaringen en gevoelens delen met lotgenoten. Er is veel ruimte voor jouw persoonlijke verhaal. We wisselen ervaringen uit aan de hand van thema’s, zoals: de ‘waarom’ vraag, gevoelens van schaamte en schuld, boosheid en machteloosheid en reacties van de omgeving.

Start

3 september 2024 van 14.30 tot 16.30 uur

vervolgdata: 3, 17 sept, 1, 22 okt, 5, 19, nov, 3, 17 dec + nog 1 in 2025

Locatie 

Teteringsedijk 11 in Breda

Kosten

Alle preventieve ondersteuning van het Mentaal Gezondheidscentrum wordt door de gemeentes gesubsidieerd en is voor deelnemers kosteloos. Wil je weten of jouw gemeente de training van jouw keuze vergoedt? Neem dan contact met ons op via  preventie@ggzbreburg.nl

Kennismaking

Voor de start van de cursus heb je een kennismakingsgesprek met de preventietrainer. Daarin krijg je informatie over de cursus en kun je vragen stellen. Samen met jou bekijken we of de cursus goed aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. 

Meer informatie en aanmelden 

Natasja Kleinjan (regio Tilburg) n.kleinjan@ggzbreburg.nl

Lenny Heuver (regio Breda) l.heuver@ggzbreburg.nl