Agressieregulatie therapie

Agressieregulatie therapie leert mensen die regelmatig agressief zijn anders met hun spanning om te gaan, zodat problemen worden voorkomen.

2 vrouwen in gesprek. 1 voorkant. 1 achterkant

Wat is Agressieregulatie therapie?

De therapie helpt je als je door stress, frustratie en controleverlies regelmatig agressief bent. In de therapie leer je op een andere manier met spanningen om gaan, zodat problemen in relaties, op het werk, tijdens het sporten, in het verkeer of met justitie worden voorkomen.

Type
1-op-1, Groep, E-Health, Klinisch
Leeftijd
12-18 jaar, 18 jaar en ouder
Behandelingsduur
Half jaar, Een jaar, Langer dan een jaar
Frequentie
Eens per week, Meerdere keren per week
Betalende partij
Zorgverzekering
Soort GGZ
Mentaal Gezondheidscentrum, Expertiseteam

Hoe werkt Agressieregulatie therapie?

Agressieregulatie therapie wordt volledig afgestemd op jouw situatie. Door denk-, doe- en schrijfopdrachten krijg je inzicht in: de manier waarop jouw agressieve gevoelens zich opbouwen, wat je denkt op zo’n moment en of dat terecht is.

Je leert hoe je de spanning bij jezelf kunt verminderen, welke andere manieren er zijn om je emoties te uiten, hoe je je impulsen kunt leren beheersen en hoe je conflicten oplost zonder anderen pijn te doen met je woorden of daden. Je krijgt technieken en vaardigheden aangereikt die we tijdens de sessies trainen, zodat je ze ook zelf in de alledaagse praktijk kunt toepassen. 

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij lichte tot complexe psychiatrische problemen. Na een verwijzing nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.