Arbeidstraining en IPS

Arbeidstraining en IPS helpt je bij het vinden van mogelijkheden voor een baan of studie, waarbij je psychiatrische aandoening niet in de weg staat.

Vrouw belt

Wat is Arbeidstraining en IPS?

Psychiatrische problemen hebben vaak invloed op je functioneren op school of op je werk. Met arbeidstraining en IPS (individuele plaatsing en steun) zoeken we naar mogelijkheden om je werk of opleiding toch te blijven doen, weer op te pakken, óf iets nieuws te beginnen dat beter bij je mogelijkheden past. We zoeken met je mee naar betaald werk, een werkervaringsplaats, vrijwilligerswerk, een leertraject of opleiding. Onze leerwerkcoaches en trajectbegeleiders helpen je bij het maken van keuzes, zoeken mee naar kansen en begeleiden je indien nodig ook op school of je werkplek.

Type
1-op-1, Ambulant, Klinisch
Leeftijd
18 jaar en ouder
Behandelingsduur
Meerdere maanden, Half jaar
Frequentie
In overleg
Betalende partij
Gemeenten, UWV, Zorgverzekering, Anders
Soort GGZ
Mentaal Gezondheidscentrum, Expertiseteam

Hoe werkt Arbeidstraining en IPS?

Als je bij ons woont, kunnen onze leerwerkcoaches je vanuit die plek arbeidstraining aanbieden. Als je zelfstandig woont en thuis behandeld wordt, dan biedt een trajectbegeleider je individuele plaatsing en steun (IPS) aan. 

Samen bespreken jullie wat je ambities zijn, en wat er nodig is om je doelen te bereiken. Je coach/begeleider werkt nauw samen met je behandelaars en zoekt naar kansen die aansluiten bij jouw mogelijkheden. Met behulp van verschillende trainingstools en beroepskeuzetests stellen jullie samen een plan op. 

Je bepaalt zelf voor hoeveel uur en in welk tempo je aan de slag wilt. Je coach kan je begeleiden naar arbeidsprojecten, vrijwilligersorganisaties, scholen en bedrijven. Als je eenmaal aan de slag bent, kun je ook door je werkgever (of school) worden begeleid. Samen met werkvoorzieningen en bedrijven in de regio bieden we ook eigen arbeidsprojecten aan.

Folders
Folders
Folders
Folders
Folders

Folder IPS

Informatie over individuele plaatsing en steun.

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij lichte tot complexe psychiatrische problemen. Na een verwijzing nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.