Floorplay

Door samen te spelen, gaan ouders de ontwikkelingsproblemen van hun kind beter begrijpen en leren ze hoe ze hun kind kunnen stimuleren, dit noemen we floorplay.

Man met kind. Spelen met bal bij tafeltennistafel. Man kruipt op tafel

Wat is Floorplay?

FloorPlay betekent letterlijk: spelen op de grond. Het is een vorm van speltherapie voor ouders en kinderen van 0 t/m 7 jaar met ontwikkelingsproblemen. FloorPlay stimuleert kinderen om contact te maken en helpt ouders om hun kind beter te begrijpen, zodat ze gemakkelijker kunnen inspelen op het karakter, de interesses en de mogelijkheden van het kind. Zo stimuleren ze spelenderwijs de ontwikkeling.

Type
1-op-1
Leeftijd
0-6 jaar
Behandelingsduur
Meerdere maanden, Half jaar
Frequentie
Eens per week
Betalende partij
Zorgverzekering
Soort GGZ
Expertiseteam

Hoe werkt floorplay?

Tijdens de FloorPlay-sessies speel je in onze spelkamer met je kind, door het te volgen in zijn spel. Zo ontdek je wat jouw kind interesseert en bezig houdt. Vanuit die positie reageer je: de ene keer doe je met je kind mee, de andere keer lig je bewust dwars om een reactie uit te lokken. Zo daag je je kind op een speelse manier uit tot interactie. Je stimuleert zijn creativiteit, leert hem geduld te hebben, contact te maken, zich te concentreren, samen te werken en eigen keuzes te maken. Door deze manier van samen spelen ook thuis toe te passen, versterk je jullie band en stimuleer je de ontwikkeling van je kind.

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij lichte tot complexe psychiatrische problemen. Na een verwijzing nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.