Forensische Zorg

Het Centrum Forensische Zorg behandelt volwassenen (18-70 jaar) met een psychiatrische aandoening, die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. We bieden je een specialistische behandeling op maat, om te voorkomen dat je terugvalt in je oude gedrag.

4 vrouwen in gesprek. Met laptop, folders etc

Wat is Forensische Zorg?

Herstel is een persoonlijk proces, waarin je probeert om ondanks de gevolgen van je aandoening het leven weer op te pakken. Herstellen is niet altijd hetzelfde als genezen – het kan ook betekenen dat jij (en anderen) minder last hebt van je aandoening. Daarom richten we ons niet alleen op therapie of medicatie, maar ook op het hervinden van zin en plezier in je leven. Jouw wensen en mogelijkheden staan centraal; wij zetten ons met hoofd, hart en handen voor je in.

Type
1-op-1, Ambulant, Groep, Crisis
Leeftijd
18 jaar en ouder
Behandelingsduur
Meerdere weken, Meerdere maanden, Half jaar, Een jaar, Langer dan een jaar
Frequentie
Eens per week, Meerdere keren per week, Eens per maand, Meerdere keren per maand, 24-uurs-zorg, In overleg
Betalende partij
Zorgverzekering, Anders
Soort GGZ
Expertiseteam

Hoe werkt Forensische Zorg?

In een behandelplan leggen we vast wat wij én jij gaan doen om je situatie te verbeteren, binnen de grenzen die justitie stelt. We geloven sterk in de kracht van samenwerking; door goed te luisteren naar jou, je familie/naasten en andere mensen die belangrijk zijn voor jouw herstel, bouwen we samen aan een beter leven zonder strafbaar gedrag. Waar nodig schakelen we de expertise van andere professionals in, binnen of buiten GGz Breburg.

Folders
Folders
Folders
Folders
Folders

Folder Forensische Zorg

Meer informatie over Forensische Zorg

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij lichte tot complexe psychiatrische problemen. Na een verwijzing nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.