Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT)

MBT is een behandeling die mensen met ernstige emotionele of psychische klachten helpt om hun eigen gedrag en dat van anderen beter te begrijpen.

Vrouw leest magazine

Wat is Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT)?

MBT is bedoeld voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis en richt zich op het versterken van je mentaliserend vermogen: je leert jouw gedrag en dat van anderen te verklaren vanuit de gevoelens die daarachter schuilgaan. Door te onderzoeken welke gedachten, bedoelingen en verlangens iemand heeft, leer je het gedrag beter te begrijpen. Daardoor kun je meer afstand nemen van je gevoel op dat moment en reageer je minder impulsief en (zelf)destructief. Zo komt er ruimte voor meer positieve energie in je leven.

Type
1-op-1, E-Health, Groep
Leeftijd
12-18 jaar, 18 jaar en ouder
Behandelingsduur
Half jaar, Langer dan een jaar
Frequentie
Eens per week, Meerdere keren per week
Betalende partij
Zorgverzekering
Soort GGZ
Expertiseteam

Hoe werkt Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT)?

Er zijn speciale behandelprogramma’s voor volwassenen en jongeren met een borderline persoonlijkheidsstoornis in verschillende stadia:

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij lichte tot complexe psychiatrische problemen. Na een verwijzing nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.