Metacognitieve training (MCT)

Deze training maakt je bewust van jouw vaste (psychotische) denkbeelden en daagt je uit om je open te stellen voor andere gedachten.

2 vrouwen in gesprek. 1 voorkant. 1 achterkant

Wat is Metacognitieve Training (MCT)?

Metacognitieve training (MCT) leert je meer over je manier van denken. Door kritisch te kijken naar jouw vaste denkpatronen en jezelf open te stellen voor andere gedachten, leer je op een meer genuanceerde manier tegen dingen aan te kijken. Daardoor voel je je psychisch beter in balans.

Type
Groep
Leeftijd
18 jaar en ouder
Behandelingsduur
Meerdere maanden
Frequentie
Eens per week
Betalende partij
Zorgverzekering, WLZ
Soort GGZ
Expertiseteam

Hoe werkt Metacognitieve Training (MCT)?

In deze groepstraining word je op een speelse manier bewust gemaakt van de manier waarop jij situaties interpreteert en welke oordelen je daarmee velt over jezelf en je omgeving. Aan de hand van alledaagse voorbeelden en gezamenlijke oefeningen ontdek je wat jouw vaste denkpatronen zijn, hoe ze je leven beïnvloeden én hoe je ze kunt veranderen. De training bestaat uit 8 modules.

De metacognitieve training wordt gegeven door speciaal opgeleide hulpverleners. De training is bedoeld voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid, maar is ook geschikt voor anderen (bijvoorbeeld mensen met betrekkingsideeën en wanen). 

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij psychiatrische problemen. Na aanmelding nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.