Psycho-educatie

Psycho-educatie geeft je meer inzicht in je psychiatrische klachten, zodat jij en je familie/naasten er beter mee om kunnen gaan.

Kinderen op speeltoestel. Vrouw en man kijken lachend

Wat is psycho-educatie?

Psycho-educatie leert je meer over de symptomen, het verloop en de gevolgen van een psychiatrische aandoening. Je ontdekt hoe je er het beste mee kunt omgaan, zodat je er zo min mogelijk last van hebt. Psycho-educatie is ook bedoeld voor je naasten, zodat zij weten hoe ze je het beste kunnen helpen.

Type
1-op-1, Groep, Klinisch
Leeftijd
6-12 jaar, 12-18 jaar, 18 jaar en ouder
Behandelingsduur
Meerdere weken, Meerdere maanden
Frequentie
Eens per week
Betalende partij
Zorgverzekering
Soort GGZ
Expertiseteam

Hoe werkt Psycho-educatie?

Je behandelaar kan je in individuele gesprekken informatie en advies geven over je aandoening, maar psycho-educatie wordt ook in groepsverband aangeboden. Contact met lotgenotencontact kan jou en je familie/naasten enorm helpen bij het leren omgaan met je klachten. Soms is er ook een online aanbod op het gebied van psycho-educatie.

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij psychiatrische problemen. Na aanmelding nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.