Vaardigheidstraining Emotie Regulatie (VERS)

In de Vaardigheidstraining Emotie Regulatie (VERS) training leer je wat je kunt doen om hoogoplopende emoties beter te hanteren.

2 vrouwen in gesprek. 1 voorkant. 1 achterkant.

Wat is VERS?

De Vaardigheidstraining Emotie Regulatie (VERS) is er voor mensen die moeite hebben om hun gevoelens in de hand te houden. Ze hebben last van hevige emoties die snel kunnen omslaan en oplopen, daardoor maken ze impulsieve keuzes die problemen veroorzaken. De VERS-training helpt ze hun emoties te observeren, verwoorden en in goede banen te leiden, zodat dit negatieve patroon wordt doorbroken.

Type
1-op-1, Preventief
Leeftijd
18 jaar en ouder
Behandelingsduur
Half jaar
Frequentie
Eens per week, Meerdere keren per week
Betalende partij
Zorgverzekering
Soort GGZ
Expertiseteam

Hoe werkt VERS?

De VERS-training is een groepstraining, die is gebaseerd op het ‘pannetjesmodel’ van Nancee Blum. Zij stelt emoties voor als pannetjes met water dat steeds meer gaat borrelen en uiteindelijk overkookt. Je leert je gevoelens, gedachten en gedrag te observeren en in te schalen; waarbij 1 staat voor rustig water en 5 voor overkoken.

Je begint verbanden te zien en kunt beter verwoorden hoe je je voelt. Daardoor ben je ook beter in staat te voorkomen dat je overkookt. Je leert wat je kunt doen in stressvolle situaties, maar ook hoe je meer rust en evenwicht kunt creëren in het dagelijks leven. Je familie en naasten worden hier nauw bij betrokken.

Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone

Podcast VERS

Luister de 'Binnen bij Breburg' podcast over VERS bij senioren. 

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij psychiatrische problemen. Na aanmelding nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.