Samen beslissen over behandelkeuzes

Herstellen doe je vooral zelf maar zeker niet alleen. Werken aan jouw persoonlijk herstel vraagt motivatie en doorzettingsvermogen. Hierbij kun je rekenen op de steun van GGz Breburg en mogelijk ook van mensen om je heen. We hopen dat we vanuit vertrouwen in elkaar, kunnen werken aan doelen die voor jou van belang zijn.

Man en twee vrouwen poseren

Bij Samen Beslissen neem je samen met jouw behandelaar, en vaak ook met je naaste, beslissingen over de behandeling. Ieders kennis en ervaring is hierbij van belang. Denk aan: vakkennis vanuit de behandelaar en ervaringskennis van jou en mogelijk ook vanuit je naaste. De bedoeling is dat in gesprek met elkaar passende behandelkeuzes worden gemaakt, die kunnen gaan over onderwerpen als behandelvorm, afspraaktijden, behandel- en hersteldoelen, dagbesteding en over de start, bijstelling, voortzetting en afronding van je behandeling. Uit onderzoek blijkt dat Samen Beslissen jou en je naaste veel kan opleveren.

Cliënten geven aan dat:

  • Ze meer grip krijgen op hun eigen leven en behandeling

  • De behandeling beter aansluit bij de eigen wensen en behoeften

  • Het gezamenlijke verantwoordelijkheid oplevert

Video met handige tips Samen beslissen

Folders
Folders
Folders
Folders
Folders

Folder Samen Beslissen

Je neemt samen met jouw behandelaar, en vaak ook met je naaste, beslissingen over de behandeling.

Wat kun je zelf doen?

Het is aan te raden om jezelf goed voor te bereiden op Samen beslissen over behandelkeuzes. Graag helpen we je op weg. Je kunt natuurlijk ook altijd je behandelaar vragen hoe je je het beste kunt voorbereiden. 

Vraag naar je eigen ROM-vragenlijsten. Door samen met je behandelaar naar de uitkomsten te kijken, zie je wat de voortgang van je behandeling is. Je kunt jezelf hierop voorbereiden door via het e-health platform Minddistrict naar de uitkomsten van je eigen ROM-vragenlijsten te kijken. Vervolgens bepaal je samen of je op de goede weg bent in jouw herstelproces en of de behandeling bijgestuurd moet worden.

Download de checklist voor cliënten (.pdf) om je gesprek goed voor te bereiden. De checklist is gemaakt samen met de cliëntenraad van GGz Breburg.