Werken en leren

Ben je op zoek naar (betaald) werk, een opleiding of een andere fijne daginvulling? Wij snappen hoe belangrijk dat voor je is. Meedoen met de mensen om je heen draagt bij aan jouw herstel en geeft plezier in je leven.

Man en vrouw poseren

Studie- en werkbegeleiding

Psychiatrische problemen hebben vaak invloed op je functioneren op school of op je werk. Met arbeidstraining zoeken we naar mogelijkheden om je werk of opleiding toch te blijven doen, óf weer op te pakken, óf iets nieuws te beginnen dat beter bij je mogelijkheden past. We zoeken met je mee naar betaald werk, een werkervaringsplaats, vrijwilligerswerk, een leertraject of opleiding. Onze arbeidscoaches helpen je bij het maken van keuzes, zoeken mee naar kansen en begeleiden je indien nodig ook op school of je werkplek.

Werken & Leren is een erkende Jobcoach-organisatie. Er wordt gewerkt met verschillende methodieken. Je kunt hierbij denken aan Jobcoaching en Individuele Plaatsing en Steun. 

Bekijk het verhaal van Achmed

Deze inhoud kan vanwege de huidige cookie-instellingen niet weergegeven worden.

Om deze inhoud te kunnen zien, verander je cookie-instellingen.

Een plek waar jij tot je recht komt

We organiseren verschillende activiteiten om jouw talenten te ontdekken en waar jij je zelfstandigheid leert vergroten. Je kunt hierbij denken aan projecten in de horeca, groenvoorziening, administratie, etc. maar ook creatieve, sportieve en muzikale activiteiten. Deze activiteiten worden zowel bij de GGz-locaties als bij externe partijen aangeboden. 

We zoeken in overleg met jou ook naar kansen in je woonwijk, bijvoorbeeld bij buurthuizen, sociaal werkbedrijven, zorgboerderijen of sportscholen. Hieronder vind je het aanbod.   

Individuele Plaatsing en Steun (IPS)

Met Individuele Plaatsing en Steun, kortweg IPS, helpen we mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid bij het vinden van werk

Contact

Secretariaat Werken & Leren 

Veelgestelde vragen over Werken en Leren