Omgaan met autisme voor familieleden

Cursus voor (groot)ouders en broers en zussen van volwassenen met autisme.

3 oktober 2024
2 vrouwen in gesprek. 1 voorkant. 1 achterkant

Omgaan met een volwassen (klein)kind of broer/zus met autisme brengt uitdagingen met zich mee. Waar loop je tegenaan en hoe ga je daar mee om? In deze training krijg je uitleg over autisme en hoe een brein van mensen met autisme werkt. Ook delen en bespreken we ervaringen uit de groep. Na de training heb je meer kennis en inzicht in autisme en jouw eigen emoties en gedrag, waardoor je beter kunt omgaan met je (klein)kind of broer/zus. 

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt gegeven in samenwerking met MEE. MEE helpt mensen met een beperking en hun naasten bij vragen of problemen door de beperking.

Start

3 oktober 2024. Vervolgdata: 17 en 31 okt, 14 en 28 nov, 12 dec 2024

Locatie

Lage Witsiebaan 2b in Tilburg

Kosten

Alle preventieve ondersteuning van het Mentaal Gezondheidscentrum wordt door de gemeentes gesubsidieerd en is voor deelnemers kosteloos. Wil je weten of jouw gemeente de training van jouw keuze vergoedt? Neem dan contact met ons op via  preventie@ggzbreburg.nl

Kennismaking

Voor de start van de cursus heb je een kennismakingsgesprek met de preventietrainer. Daarin krijg je informatie over de cursus en kun je vragen stellen. Samen met jou bekijken we of de cursus goed aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. 

Aanmelden

Neem dan contact op met Natasja Kleinjan via n.kleinjan@ggzbreburg.nl.