Assertiviteitstraining

Vind je het lastig om voor jezelf op te komen? Heb je moeite met het stellen van grenzen? De assertiviteitstraining is bedoeld voor volwassenen die beter voor zichzelf op willen leren komen en duidelijk grenzen aan willen kunnen geven om hun zelfvertrouwen te vergroten.

3 juni 2024
High-five man en kind bij tafeltennistafel

[VOL]

Assertiviteit, of anders gezegd, opkomen voor jezelf, is belangrijk voor een gezond functioneren en het hebben van waardevolle relaties met anderen. Assertief zijn betekent dat je openlijk je eigen gedachten, meningen en gevoelens onder woorden kunt brengen, met respect voor jezelf en ook voor de mening van anderen.
Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen in verschillende situaties en heb je daar last van? Zou je willen leren om assertiever te zijn? Dan is deze cursus iets voor jou. 

Start 

Maandag 3 juni 2024 (vervolg op 3, 10, 17, 24 juni, 1 en 29 juli 2024)

Tijd: 1400 - 16.00 uur

Kennismaking

Voor de start van de cursus heb je een kennismakingsgesprek met de preventietrainer. Daarin krijg je informatie over de cursus en kun je vragen stellen. Samen met jou bekijken we of de cursus goed aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. 

Kosten

Alle preventieve ondersteuning van het Mentaal Gezondheidscentrum wordt door de gemeentes gesubsidieerd en is voor deelnemers kosteloos. Wil je weten of jouw gemeente de training van jouw keuze vergoedt? Neem dan contact met ons op via preventie@ggzbreburg.nl.

Voor het cursusmateriaal van deze cursus vragen we een bijdrage van €15,-.

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die:

  • zich geremd voelen in het aangaan van sociale contacten

  • zich ten koste van zichzelf continu aanpassen aan anderen

  • het moeilijk vinden om voor de eigen rechten op te komen

  • het moeilijk vinden om uiting te geven aan gevoelens, verwachtingen en meningen en (dreigende)conflictsituatie met anderen vermijden;

  • meer inzicht willen krijgen in de communicatie tussen zichzelf en anderen.

In iedere bijeenkomst staat er één thema centraal. De opdrachten gaan over allerlei persoonlijke praktische situaties. In de bijeenkomsten ligt de nadruk op het oefenen van assertief gedrag.

Kennismakingsgesprek

Als je je aanmeldt voor de training krijg je vooraf een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je meer informatie over de doelstelling en werkwijze van de training en wordt duidelijk of de training iets voor jou is.

Locatie

Teteringsedijk 11 te Breda

Aanmelden

Voor vragen en informatie kun je terecht bij Lenny Heuver:

Folders
Folders
Folders
Folders
Folders

Folder assertiviteitstraining

Voor vragen en informatie kun je terecht bij Lenny Heuver via  l.heuver@ggzbreburg.nl of 06-20138681