Arjan Videler wordt benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Psychotherapie bij ouderen'

We feliciteren Arjan Videler van harte met deze benoeming en zijn blij dat hij daarmee verder kan werken aan het vergroten en verbeteren van het psychotherapeutisch aanbod voor ouderen.

5 juni 2024

Arjan Videler is coördinator topklinische zorg en wetenschap bij GGz Breburg. Hij werkt sinds 1992 als psychotherapeut en psycholoog bij GGz Breburg in de ouderenpsychiatrie. Hij is boegbeeld van en senior onderzoeker bij PersonaCura, topklinisch centrum voor persoonlijkheids- en ontwikkelingsstoornissen bij senioren. Sinds 2014 is Arjan al als science practitioner bij de Academische Werkplaats Geestdrift aan Tranzo, Tilburg University verbonden.

Binnen deze bijzondere leerstoel wordt gewerkt aan het vergroten en verbeteren van het psychotherapeutisch aanbod voor ouderen, met als doel het professioneel handelen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Daarvoor wordt gewerkt aan het uitbreiden van (wetenschappelijke) kennis naar de ontwikkeling en de effectiviteit van psychotherapeutische interventies voor ouderen met psychische stoornissen. Daarbij is ook het bevorderen van academisch en beroepsgericht onderwijs een belangrijk speerpunt.