Goede crisiszorg, nu en in de toekomst? Dat kan alleen samen! 

30 mei 2024

GGz Breburg levert 24/7 kwalitatief goede zorg in de crisisdienst. De druk op de kleine groep professionals die de crisisdienst draaiend houdt is echter groot. Willen we in onze regio goede crisiszorg blijven leveren, nu en in de toekomst, dan moeten we meer regionaal samenwerken. 

Bijeenkomst met regionale partners

We hielden daarom gisteren een bijeenkomst om het hier samen over te hebben met samenwerkingspartners. Hierin klonk een duidelijke oproep, mede namens Niels Mulder, voorzitter van de NVVP: laten we het samen doen! Als iedereen vanuit loyaliteit zijn steentje bijdraagt, kunnen we samen goede crisiszorg blijven leveren voor al onze patiënten.

Crisisdienst anders ingericht

GGz Breburg neemt hierin graag het voortouw. Zo hebben onze crisisdienst sinds begin dit jaar anders ingericht: niet alleen psychiaters draaien mee. We vragen ál onze regiebehandelaren een steentje bij te dragen en af en toe een dienst te draaien. Vele handen maken licht werk. En bovendien blijkt dat professionals het ook nog eens heel leerzaam en verrijkend vinden. 

Ook meedoen?

Onze volgende stap? We breiden de pool graag nog verder uit! Ben jij psychiater, klinisch psycholoog, GZ-psycholoog of verpleegkundig specialist en lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur een mail naar Irene Weltens (i.weltens@ggzbreburg.nl  directeur behandelzaken) en ze vertelt je graag meer. We bieden een aantrekkelijke vergoeding en je kunt profiteren van de ervaring die onze professionals op dit gebied hebben. Eerst een keer meelopen mag altijd. 

Ervaringsverhaal 

Chrissie Koks: "Ik heb als Gios in opleiding, voor het eerst diensten gedraaid. Aanvankelijk tijdens kantoor tijd en sinds ruim een jaar ook avonden en weekenden. Ik kan zeggen dat ik het nog leuker vind dan verwacht. Het samen op pad gaan, de steeds nieuwe, andere verhalen en type cliënten. Elke beoordeling is weer anders en ik blijf leren van elke nieuwe situatie. Soms is een besluit nemen ingewikkeld, maar ik voel me gesteund in de samenwerking door de SPV (Voorwacht) en psychiater (achterwacht) om te overleggen.

Het samen op avontuur gaan en nieuwsgierigheid naar wat het contact met de cliënten brengt is erg leuk. Ik zou elke regiebehandelaar aanraden het gewoon eens te proberen." 

Geïnspireerd voor jouw regio/organisatie?

Ben je beleidsmaker en wil je meer weten? We delen graag onze inzichten op dit gebied. Ook dan mag je mailen naar i.weltens@ggzbreburg.nl