Opvolging bestuursvoorzitter Julliëtte van Eerd

14 november 2023
Vlaggen GGz Breburg

Vorige maand werd bekend dat Julliëtte van Eerd vertrekt als voorzitter van de raad van bestuur van GGz Breburg. Per 15 januari 2024 wordt zij lid van de raad van bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). De raad van toezicht start nu met de procedure om een nieuwe bestuurder te vinden die naast Alex de Ridder (psychiater-bestuurder) de raad van bestuur weer compleet kan maken. Daarnaast is de keuze gemaakt om voor de periode vanaf het afscheid van Julliëtte op 19 december tot aan de start van de nieuwe vaste bestuurder, Rob Jaspers tot interim-voorzitter en Ruud van den Barselaar tot interim-CFO in de raad van bestuur te benoemen.

Rob Jaspers

Rob Jaspers heeft ruime ervaring in de ggz als voormalig bestuursvoorzitter bij VNN en GGNet en als voormalig lid van het bestuur van De Nederlandse ggz. Hij heeft zich daar onder andere sterk gemaakt voor regionale samenwerking en voor de beweging van zorg naar gezondheid. Rob: “GGz Breburg is een prachtige organisatie die zich stevig op de kaart heeft gezet met de HIC-ontwikkeling en de Mentale Gezondheidscentra. Ik ben verheugd dat ik komende periode een steentje mag bijdragen om samen met de mensen van Breburg deze mooie ontwikkeling een stapje verder te brengen.”

Ruud van den Barselaar

Ruud van den Barselaar heeft een achtergrond als registeraccountant, met name in de zorg. In 2013 maakte hij de overstap naar de ggz waar hij diverse leidinggevende financiële rollen gehad. Sinds 2022 is Ruud als zelfstandig adviseur werkzaam en adviseert en ondersteunt hij op die manier diverse (zorg) organisaties op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. Sinds januari van dit jaar ook bij GGz Breburg. Ruud: “Afgelopen maanden heb ik GGz Breburg leren kennen en heb GGz Breburg daarbij ervaren als een warme en vooruitstrevende organisatie met bevlogen medewerkers. Een organisatie waar ik me betrokken bij voel. Ik ben dan ook erg blij met mijn tijdelijke benoeming en dankbaar voor het vertrouwen dat de raad van toezicht mij geeft. Ik kijk ernaar uit bij te dragen aan het gezamenlijk realiseren van de ingezette strategische koers met focus op de financiële gezondheid van GGz Breburg."

Samen verder werken aan de ingezette koers

Samen met psychiater-bestuurder Alex de Ridder vormen Ruud en Rob komende maanden de raad van bestuur van GGz Breburg om verder uitvoering te geven aan onze ingezette strategische koers.