TOPGGz-keurmerk uitgereikt aan Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid

Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) van GGz Breburg heeft voor de derde maal het TOPGGz-keurmerk ontvangen uit handen van Dineke Moerman. Het keurmerk is voor een periode van vier jaar aan de afdeling toegekend. CLGG biedt hiermee al tien jaar topklinische zorg aan cliënten met aanhoudende lichamelijke klachten in combinatie met psychische klachten.

CLGG
18 juni 2024

Dineke Moerman directeur van de Stichting Topklinische GGz reikte het keurmerk namens TOPGGz officieel uit aan Lars de Vroege (GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog en boegbeeld CLGG) en Anja Laan, (klinisch psycholoog/psychotherapeut). Dineke Moerman: “Het is voor mij een eer om CLGG te mogen feliciteren met het voor de derde keer behalen van het TOPGGz-keurmerk.  Een welverdiende bevestiging van het harde werk van het team en de voortdurende inzet voor kwaliteit en innovatie. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.”

10 jaar TOPGGz

Het afgelopen jaar heeft het team keihard gewerkt om de hoogspecialistische zorg voor cliënten met aanhoudende lichamelijke klachten weer op het gewenste niveau te krijgen. “De uitreiking van het keurmerk is de kers op de verjaardagstaart van ons 10-jarig jubileum als topklinisch centrum”, zegt Lars de Vroege. Iets waar we supertrots op zijn!"

Hoop en perspectief

Alex de Ridder, lid raad van bestuur GGz Breburg: “Ik ben enorm blij dat we opnieuw het keurmerk hebben behaald. Want ook in deze tijd waarin er weer steeds meer aandacht komt voor transdiagnostische zorg, is het belangrijk om met innovatie en wetenschappelijk onderzoek te blijven investeren in hoogspecialistische ggz. Het topklinisch CLGG draagt hier aan bij en biedt hiermee cliënten met een complexe combinatie van lichamelijke en psychische problematiek weer hoop en perspectief op herstel.” 

Over Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid

Het Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid biedt hoogspecialistische diagnostiek en behandeling aan volwassenen die kampen met een combinatie van (verklaarbare of onverklaarbare) lichamelijke en psychische klachten. Ook houdt CLGG -  zoals dat hoort bij een topklinische afdeling - zich bezig met wetenschappelijk onderzoek, kennisdeling en het ontwikkelen van nieuwe behandelvormen. Er is momenteel geen wachttijd, cliënten kunnen na verwijzing van hun (huis)arts of specialist vrijwel direct terecht. Lees meer over CLGG >

Twee topklinische centra

GGz Breburg heeft hiermee twee topklinische centra in huis: ook PersonaCura, topklinisch Centrum voor Persoonlijkheids- en Ontwikkelingsstoornissen bij Senioren, voert het TOPGGz-keurmerk.  PersonaCura biedt hoogspecialistische diagnostiek en behandeling aan 60-plussers met een psychiatrische hulpvraag en persoonlijkheids- en/of ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme of ADHD. Met beide certificeringen bevestigt GGz Breburg haar positie als toonaangevende organisatie in de geestelijke gezondheidszorg.

Meer weten over het CLGG? Neem contact op via clggaanmelddienst@ggzbreburg.nl