Update HIC Breda draait weer met helft van de bedden

22 maart 2024
Vrouw buiten bij receptie GGz Breburg

Update 13 april: opnamestop voorbij 

De opnamestop op onze HIC Breda is voorbij. We draaien vanwege de personeelskrapte nog wel met minder bedden dan gebruikelijk. 

Tijdelijke opnamestop HIC Breda 

We betreuren het te moeten melden dat we vanwege personeelskrapte komende periode minder cliënten in zorg kunnen nemen op onze High Intensive Care kliniek in Breda. Tijdelijk geldt een opnamestop voor deze afdeling. 

Ook op onze HIC in Tilburg moeten we de opnamecriteria strikter hanteren. Voor cliënten die een acute opname of verplichte zorg nodig hebben, garanderen we uiteraard opname. Wel kan het betekenen dat we een groter beroep moeten doen op andere ggz-instellingen in de regio of de ziekenhuizen. Onze eigen andere afdelingen (Centrum voor Veerkracht en Stabiliteit, FACT, IHT en andere ambulante teams) proberen uiteraard zoveel mogelijk bij te springen en cliënten op te vangen waar mogelijk.  

Moeilijk besluit

"Het is een moeilijke beslissing die we liever niet hadden willen maken. We zijn ons bewust van de gevolgen die dit heeft voor onze cliënten, naasten en onze netwerkpartners. We hebben gekeken naar andere oplossingen, maar bovenaan staat dat we de kwaliteit van zorg en de veiligheid voor onze cliënten en medewerkers moeten kunnen garanderen. Dat was niet mogelijk als we door zouden gaan met de huidige krappe bezetting. Komende tijd zijn we intensief bezig met een plan om onze klinische acute zorg toekomstbestendig vorm te geven. Gelukkig zien we voor de lange termijn ook kansen. We zijn al een tijdje bezig om dit uit te werken, maar zijn ingehaald door de acute personele krapte die het noodzakelijk maakte om direct maatregelen te nemen,” Alex de Ridder, raad van bestuur.

Vragen 

Heeft u vragen rondom deze situatie? Stuur een mailtje naar secretariaatrvb@ggzbreburg.nl en we proberen zo snel mogelijk contact met u op te nemen. 

Veelgestelde vragen