Breburg Boeken
Wij delen onze kennis in boekvorm. Het boek 'Pijn aan de Zijlijn' laat van binnenuit laat zien wat een suïcide van een cliënt bij hulpverleners teweeg kan brengen. In het boek 'Over de Drempel' gaan we dieper in op hoe de nieuwe vorm van zorg in een Mentaal Gezondheidscentrum werkt.
Pijn aan de Zijlijn
“Heb ik een signaal gemist? Was ik wel op tijd bij haar? Wat als ik eerder was geweest?” “Telkens als ik eraan dacht, verscheen het nare plaatje op mijn netvlies van hoe mijn collega’s hem aantroffen.” “Waarom voel ik me zo? Haar familieleden hebben toch een veel groter verdriet te verwerken?” Het emotionele effect van suïcides op hulpverleners is groot. Toch is hier maar heel weinig aandacht voor. Daar komt bij dat na een zelfdoding de emoties van hulpverleners vaak ondergeschikt zijn aan die van de familie. Namens GGz Breburg interviewde Ilana Buijssen professionals die in hun werk te maken krijgen met suïcide. Wat doet het met je als een cliënt suïcide pleegt? Hoort het bij het werk? En hoe geef je zo’n ingrijpende gebeurtenis een plekje?
Pijn aan de Zijlijn
Een boek dat van binnenuit laat zien wat een suïcide van een cliënt bij hulpverleners teweeg kan brengen.
Over de drempel
Hoe kunnen we zorgen dat de geestelijke gezondheidszorg (ggz) optimaal werkt, zonder drempels en toegankelijk wanneer behandeling nodig is? Op welke manier bieden we cliënten de best mogelijke zorg? Wat is er wél mogelijk binnen het huidige systeem, waarin we aanlopen tegen wachtlijsten, grote personeelstekorten en een achteruitgaande reputatie van de ggz? Het Mentaal Gezondheidscentrum is een concept dat we graag delen. Het boek 'Over de drempel' legt uit hoe deze nieuwe vorm van zorg werkt.
Over de Drempel
In dit boek gaan we dieper in op hoe de nieuwe vorm van zorg in een Mentaal Gezondheidscentrum werkt.