Wat kan ik zelf doen?

Wist je dat je ook zonder verwijzing bij ons terecht kunt? Bij team Preventie in het Mentaal Gezondheidscentrum en bij onze herstelwerkplaats Fameus bieden we cursussen, trainingen en bijeenkomsten die jou en jouw naasten helpen om sterker in het leven te staan.

Fameus Cursusagenda
Twee vrouwen en man poseren

Cursussen en trainingen 

In de Mentale Gezondheidscentra bieden we preventiecursussen en trainingen waarmee je zelf aan de slag kunt met je mentale gezondheid. Hier kun je terecht als je (nog) niet naar de huisarts wilt stappen of als je naaste een psychische kwetsbaarheid heeft. De cursussen worden betaald door de verschillende gemeentes in de regio's Breda en Tilburg en zijn daardoor kosteloos voor deelnemers. Bij sommige cursussen vragen we een kleine bijdrage voor het lesmateriaal. 

Voor wie?

Onze cursussen en trainingen zijn bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen die sterker in het leven willen staan. We zijn er ook voor familieleden en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Daarnaast bieden we voorlichting aan professionals en vrijwilligers (deskundigheidsbevordering).

Bekijk de agenda

Wil je weten welke cursussen we bieden en of jouw gemeente deze betaalt? Bekijk ons complete aanbod onderaan deze pagina. Of ga naar de agenda om te zien welke activiteiten er in jouw buurt gepland staan. 

Voor meer informatie, vragen en aanmeldingen kun je mailen naar preventie@ggzbreburg.nl.

Vrolijk gesprek in ruimte met piano
Vrolijk gesprek in ruimte met piano
Vrolijk gesprek in ruimte met piano
Vrolijk gesprek in ruimte met piano
Vrolijk gesprek in ruimte met piano

Fameus

Fameus is het centrum voor herstel en ervaringsdeskundigheid van GGz Breburg. We geloven dat iedereen binnen de eigen mogelijkheden kan werken aan herstel, ontwikkeling en ontplooiing. Lees wat Fameus voor jou kan betekenen.

Cursusaanbod volwassenen

Cursusaanbod jeugd

Professionals

Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone

Podcast Preventie

In de 'Binnen bij Breburg' podcast is een aflevering gewijd aan Preventie. In deze aflevering hoor je meer over dit aanbod én horen we Celine, die de KOPP/KOV cursus volgde, voor kinderen van ouders met psychische problemen of een verslaving.