Wat kan ik zelf doen?

Wist je dat je ook zonder verwijzing bij ons terecht kunt? In het Mentaal Gezondheidscentrum en bij onze herstelwerkplaats FAMEUS bieden we preventiecursussen, trainingen en bijeenkomsten die jou en jouw naasten helpen om sterker in het leven te staan.

Fameus Cursusagenda
Twee vrouwen en man poseren

Preventiecursussen en trainingen

In de Mentale Gezondheidscentra kun je terecht voor preventiecursussen en trainingen die jou helpen om sterker en positiever in het leven te staan. We zijn er ook voor familieleden en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ook bieden we voorlichting aan professionals en vrijwilligers (deskundigheidsbevordering).

Wat kost het? 

Deelname is kosteloos, de cursussen worden betaald door de verschillende gemeentes in de regio's Breda en Tilburg. Bij sommige cursussen vragen we een kleine bijdrage voor het lesmateriaal. Wil je weten of jouw gemeente de training die jij wilt volgen vergoedt? Neem dan contact met ons op via preventie@ggzbreburg.nl.

Welke trainingen zijn er?

Hieronder zie je welke trainingen er zijn en waar ze worden gegeven. Of ga naar de agenda om te zien welke activiteiten er in jouw buurt gepland staan. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail naar preventie@ggzbreburg.nl.

Cursusaanbod volwassenen

Cursusaanbod jeugd

Professionals

Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone

Podcast Preventie

In de 'Binnen bij Breburg' podcast is een aflevering gewijd aan Preventie. In deze aflevering hoor je meer over dit aanbod én horen we Celine, die de KOPP/KOV cursus volgde, voor kinderen van ouders met psychische problemen of een verslaving.