Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid

Iedereen kan te maken krijgen met een combinatie van lichamelijke en psychische klachten. Soms is de oorzaak van de lichamelijke klachten duidelijk. Maar het kan ook zijn dat aanhoudende klachten medisch onvoldoende verklaarbaar zijn. Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid helpt bij lichamelijk en geestelijk herstel zodat je weer meer plezier in het leven krijgt.

Twee vrouwen en man poseren

Het Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) biedt hoogspecialistische diagnostiek en behandeling aan volwassenen die kampen met een combinatie van lichamelijke en psychische klachten. Hierbij kan het gaan om verklaarbare lichamelijke klachten in combinatie met aanwezige psychische problemen. Ook kan het zijn dat de lichamelijke klachten niet (voldoende) verklaard kunnen worden door een lichamelijke oorzaak en dat er daarbij ook sprake is van psychische problemen. Het CLGG kan helpen om je te leren omgaan met lichamelijke en psychische klachten. Je kunt bij ons ook terecht voor een second opinion. Op dit moment zijn er geen wachttijden, cliënten kunnen direct bij ons terecht. 

Welke behandelingen biedt CLGG?

Het CLGG biedt poliklinische behandeling. Dit betekent dat je voor een afspraak naar onze locatie komt in Tilburg. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit één keer per week een bezoek aan onze poli en eventueel een bezoek bij een therapeut bij jou in de buurt. Daarnaast is het ook mogelijk dat je afspraken krijgt bij andere collega's uit ons team, bijvoorbeeld met onze psychiater en/of psychomotore therapeut of verpleegkundige. 

We bieden de volgende therapieën gecombineerd aan:

Keurmerk TOPGGz

CLGG is gecertificeerd met het TOPGGz-keurmerk van de Stichting Topklinische GGz. Dit keurmerk wordt toegekend aan GGz-afdelingen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van topklinische en vernieuwende patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en kennisdeling.

Wetenschappelijk onderzoek

Onze behandeling voldoet aan de laatste richtlijnen, zoals die van het Trimbos-instituut. Daarin staat nauwkeurig beschreven wat de beste werkwijze is, volgens de laatste wetenschappelijk bewezen methodieken. Wij bieden niet alleen behandeling, maar onderzoeken ook de resultaten. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe behandelvormen. Ook de resultaten uit onze eigen onderzoeken nemen we daarbij mee.

We onderzoeken regelmatig de kwaliteit van onze zorg. Met de daaruit verkregen inzichten kunnen we ons steeds weer opnieuw verbeteren. Ook meten we regelmatig of cliënten tevreden zijn. Daarbij maken we ook gebruik van cliëntpanels en een cliëntenplatform, waar cliënten direct reacties geven vanuit hun eigen ervaringen. Dat gebruiken we om de zorg verder te verbeteren.

Meike over haar aanhoudende lichamelijke klachten

Een harde val op een stenen supermarktvloer maakte in één klap een einde aan het bruisende studentenleven van Meike (35). Bij het Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid begon haar lange weg naar herstel.

Veelgestelde vragen