PersonaCura

Ouder worden betekent vaak omgaan met verlies van gezondheid, van naasten, van zelfstandigheid. Voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek, autisme en/of ADHD is dat een extra zware opgave. Psychische en lichamelijke problemen kunnen dan het gevolg zijn. PersonaCura biedt een hoopvol perspectief.

Man en twee vrouwen poseren

PersonaCura biedt hoogspecialistische diagnostiek en behandeling aan 60-plussers met een psychiatrische hulpvraag en persoonlijkheids- en/of ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme of ADHD. Het gaat om ouderen die vastlopen: in relaties, de dagelijkse bezigheden, in het omgaan met de uitdagingen die een hogere leeftijd met zich meebrengt. PersonaCura heeft een bovenregionale functie. 

Ook als je in het verleden geen psychische problemen hebt ervaren, kunnen omstandigheden veranderen. Ineens blijkt dat je minder goed in staat bent om met veranderingen om te gaan. Herinneringen komen naar boven of je hoofd is nog voller dan voorheen. Somberheid, angst of boosheid kunnen dan het gevolg zijn. PersonaCura kan helpen om jouw leven weer de baas te worden. 

Welke behandelingen bieden we?

  • Voor persoonlijkheidsproblematiek bieden wij onder andere voor ouderen aangepaste schematherapie en Vaardigheidstraining Emotieregulatie (VERS voor senioren)

  • Voor senioren met autisme bieden we onder meer de psycho-educatiecursus ‘Ik en autisme 60+’ en de behandelgroep ‘Omgaan met autisme 60+’

  • Voor senioren met ADHD bieden we een de psycho-educatiecursus ‘ADHD 60+‘ en de behandelgroep ‘ADHD 60+’

  • Onze behandelingen kunnen gecombineerd worden met traumabehandeling, medicatie, beeldende therapie of systeemtherapie

  • Naast een poliklinisch aanbod hebben we ook klinische opnameplaatsen waar we intensieve traumabehandeling en gerichte diagnostiek en observatie bieden

Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone
Podcast op SmartPhone

VERS Podcast

In onze Binnen bij Breburg podcast is ook een aflevering gewijd aan de Vaardigheidstraining Emotieregulatie voor Senioren (VERS). 

Keurmerk TOPGGz

PersonaCura heeft het TOPGGz-keurmerk van de Stichting Topklinische GGz behaald. Dit keurmerk wordt toegekend aan GGz-afdelingen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van topklinische en vernieuwende patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en kennisdeling. 

Veelgestelde vragen