Verwijzers kunnen op twee manieren een cliënt aanmelden bij GGz Breburg:
-
Via ZorgDomein
-
Neem contact op met het centraal aanmeldpunt of bel 088 0161870
Huisartsen, bedrijfsartsen, medisch specialisten, Bureau Jeugdzorg en soms ook gemeenten kunnen mensen aanmelden bij GGz Breburg voor een verkennend gesprek en behandeling.
Aanmelden via Zorgdomein Consultatie Cursusaanbod preventieVerwijzers kunnen op twee manieren een cliënt aanmelden bij GGz Breburg:
1. Via ZorgDomein
Wij ontvangen een aanmelding bij voorkeur via Zorgdomein, zodat we de juiste en volledige gegevens op een veilige manier ontvangen. Als verwijzer heb je kosteloos toegang tot ZorgDomein.
2. Neem per e-mail contact op met het centraal aanmeldpunt of bel 088 0161870
Voor een aanmelding per e-mail hebben we wettelijk gezien onderstaande gegevens nodig. Wij vragen om deze informatie op een beveiligde manier aan ons door te sturen.
De datum waarop de verwijsbrief is opgesteld/ondertekend
De naam en functie van de verwijzer
De AGB-code van de verwijzer (op persoonsniveau)
Een handtekening van de verwijzer en/of een praktijkstempel
De volledige NAW-gegevens, BSN nummer en geboortedatum van de verzekerde
De verwijzer vermeldt wat volgens hem/haar de vermoedelijke DSM-stoornis is
Aanvullend kan de verwijzer aangeven of verwezen wordt naar de generalistische basis GGZ (GBGGZ) of de specialistische GGZ (SGGZ)
Alle aanmeldingen* (vallend onder de Zorgverzekeringswet en Jeugdwet) starten standaard met een verkennend gesprek (pdf). In het verkennend gesprek onderzoeken we samen met de hulpvrager en zijn/haar naasten wat de vraag is en wat er nodig is om deze vraag te beantwoorden.
Door eerst een verkennend gesprek te doen, kunnen we sneller reageren op aanmeldingen en zorgen we ervoor dat iemand snel de juiste hulp krijgt, binnen of buiten GGz Breburg. Een verkennend gesprek is daarmee geen intake maar vindt plaats ‘voor onze voordeur’. Snel, laagdrempelig en meer dan voorheen gericht op de complete mens en zijn verhaal, kracht en behoeften.
*De volgende aanmeldingen krijgen geen verkennend gesprek:
Wanneer in overleg met een consultatiegever van GGz Breburg wordt besloten dat een verkennend gesprek geen toegevoegde waarde heeft
Topklinische centra: directe verwijzing mogelijk naar PersonaCura, Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid en Observatie Heilaarstaete
Aanmeldingen voor Crossroads (zorgcombinatiecrossroads.nl), Het Jonge Kind en Crisisdienst
Bij een verwijzing naar GGz Breburg kun je kiezen uit onderstaande zorgproducten:
Bggz Verkennend Gesprek
Sggz Verkennend Gesprek
Bggz geen Verkennend Gesprek (na consultatie)
Sggz geen Verkennend Gesprek (na consultatie)
Sggz SOLK/ALK (Topklinisch Centrum voor Lichaam, Geest en Gezondheid)
Sggz Topklinisch Centrum PersonaCura
Toelichting bij de zorgproducten:
Standaard start iedere aanmelding met een verkennend gesprek (keuze 1 en 2).
Er zijn situaties denkbaar waarin het wenselijk is om af te wijken van de standaardroute (keuze 3 en 4). Bijvoorbeeld omdat de situatie dusdanig acuut en duidelijk is, bijvoorbeeld bij een acute psychose of ernstig ondergewicht, dat het noodzakelijk is om op zeer korte termijn een specifieke behandeling te starten
Wil je afwijken van de standaardroute en jouw patiënt direct aanmelden voor de zorgproducten 3 of 4 in ZorgDomein? Dan vragen wij je om eerst af te stemmen met je vaste contactpersoon van het Mentaal Gezondheidscentrum. Heb je (nog) geen contactpersoon? Neem dan contact op met het centraal aanmeldpunt of bel 088 0161870
Een directe verwijzing naar de topklinische centra (keuze 5 en 6) en de observatieafdeling Heilaarstaete (keuze 7) blijft nog steeds mogelijk.