Crisisinterventie

Als het tijdelijk zo slecht met je gaat dat je niet meer zelfstandig kunt functioneren, dan zetten we crisisinterventie in om je situatie te stabiliseren.

Man en vrouw voeren gesprek op bankje in het park

Wat is een psychiatrische crisis?

We spreken van een psychiatrische crisis als je de controle verliest over je gedachten en gedrag; als je dingen waarneemt die anderen niet ervaren en/of als je een gevaar vormt voor jezelf of een ander.

Als je met spoed hulp nodig hebt en je vaste behandelaren niet beschikbaar zijn, dan komt de crisisdienst van GGz Breburg je helpen. Het is hun taak om je situatie zo snel mogelijk te stabiliseren, zodat je rust krijgt en aan je herstel kunt gaan werken.

Type
Crisis, 1-op-1, Preventief
Leeftijd
6-12 jaar, 12-18 jaar, 18 jaar en ouder
Behandelingsduur
Meerdere weken, Meerdere maanden
Frequentie
Dagelijks, Eenmalig, Eens per week, Meerdere keren per week
Betalende partij
Zorgverzekering, Gemeenten
Soort GGZ
Expertiseteam

Hoe werkt crisisinterventie?

Een psychiatrische crisis kan heel beangstigend zijn, daarom doen we er alles aan om deze te voorkomen. Onze behandelteams zijn gespecialiseerd in het inschatten van risico’s en het voorkomen van verslechtering van je situatie. Ze kunnen hun zorg ook opschalen als ze merken dat je tijdelijk meer aandacht nodig hebt.

Als je situatie ondanks alle inspanningen toch verslechtert en je met spoed zorg nodig hebt, dan staan onze crisisdiensten in Tilburg en Breda klaar. Ze zijn 24 uur per dag bereikbaar en werken intensief samen met 112, de huisartsenpost, politie, de PAAZ-afdeling in het ziekenhuis en verslavingsinstelling Novadic Kentron. Ze zijn altijd beschikbaar voor overleg en komen direct in actie als het nodig is.

Soms is verplichte zorg nodig, dan wordt er zorg verleend vanuit de Wet verplichte ggz. Als je even niet thuis kunt wonen, nemen we je voor een korte periode op in een van onze High & intensive Care units (HIC). De prettige omgeving en de respectvolle zorg in de HIC zorgen ervoor dat je jouw crisis zo snel mogelijk te boven komt.

Folders
Folders
Folders
Folders
Folders

Folder crisis

Meer informatie over het signaleren van een crisis.

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij psychiatrische problemen. Na aanmelding nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.