FACT (Flexible Assertive Community Treatment)

FACT is een intensieve behandeling voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, die vastlopen in het dagelijks leven. Vaak is er sprake van psychosegevoeligheid en verslavingsproblemen.

2 vrouwen lopend door gang in gesprek. 1 heeft laptop onder arm

Wat is FACT?

FACT is een intensieve vorm van behandeling voor mensen met ernstige psychische problemen, die vastlopen op meerdere levensgebieden: denk aan een combinatie van geldproblemen, eenzaamheid, dreigende huisuitzetting, verslaving of het ontbreken van een dagbesteding/betaalde baan. In FACT-teams werken verschillende hulpverleners samen aan concrete doelen die jouw dagelijks functioneren verbeteren. Ze passen hun inzet steeds aan op wat jij nodig hebt.

Type
1-op-1, E-Health, Ambulant
Leeftijd
18 jaar en ouder
Behandelingsduur
Langer dan een jaar
Frequentie
Meerdere keren per week, In overleg
Betalende partij
Zorgverzekering
Soort GGZ
Expertiseteam

Hoe werkt FACT?

In onze FACT-teams werken verschillende hulpverleners samen aan jouw behandeling. Daarvoor komen ze bij je thuis. Omdat je herstel bestaat uit een optelsom van verbeteringen, ondersteunt het team je op allerlei gebieden. Van medicatie tot therapie, van werk tot wonen, van hobby’s tot vriendschappen. Alle hulpverleners werken volgens de principes van actieve herstelondersteuning. Ze stemmen hun inzet steeds af op wat jij nodig hebt. Als je tijdelijk extra aandacht nodig hebt, dan krijg je die.

Voor (vaak jonge) mensen met een eerste psychose zetten we gespecialiseerde FACT-teams in; deze noemen we VIP-teams.

Folders
Folders
Folders
Folders
Folders

Folder FACT

Meer informatie over intensieve wijkgerichte specialistische behandeling.

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij lichte tot complexe psychiatrische problemen. Na een verwijzing nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.