High Intensive Care (HIC)

High Intensive Care is een intensieve, klinische behandeling die ervoor zorgt dat mensen in een psychiatrische crisis zo snel mogelijk stabiliseren.

2 vrouwen lopend door gang in gesprek

Wat is High Intensive Care (HIC)?

Als je in een psychiatrische crisis verkeert en tijdelijk wordt opgenomen, dan bieden we je in onze klinieken High Intensive Care (HIC), een intensieve vorm van behandeling waarin rust en stabilisatie centraal staan. De prettige omgeving en de respectvolle aandacht zorgen ervoor dat je jouw crisis zo snel mogelijk te boven komt: door HIC duren opnames veel korter en is het bijna nooit meer nodig om iemand te separeren.

Type
Crisis, Groep, Klinisch
Leeftijd
18 jaar en ouder
Behandelingsduur
Een dag, Een week, Een maand
Frequentie
24-uurs-zorg
Betalende partij
Zorgverzekering
Soort GGZ
Expertiseteam

Hoe werkt High Intensive Care (HIC)?

Een opname is een laatste redmiddel; we doen er alles aan om het te voorkomen. Omdat we geloven dat je thuis het best herstelt, proberen we een dreigende crisis altijd eerst af te wenden met extra zorg aan huis. Lukt dat niet, dan draagt je thuisbehandelaar of de crisisdienst je persoonlijk over aan de kliniek. Je thuisbehandelaar houdt tijdens de opname contact met je en helpt je bij de terugkeer naar huis.

Folders
Folders
Folders
Folders
Folders

Folder HIC

Informatie over de werkwijze van de High- en Intensive Care.

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij lichte tot complexe psychiatrische problemen. Na een verwijzing nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.