IHT (Intensive Home Treatment)

IHT is een intensieve behandeling voor iedereen die in een acute psychiatrische crisis terecht komt. Met IHT voorkomen we - waar mogelijk en verantwoord - een psychiatrische opname.

2 vrouwen lopen met 2 kinderen hand in hand. Achterkant gefotografeerd

Wat is IHT?

Herstellen doe je bij voorkeur thuis en met de mensen die belangrijk voor je zijn. Met dit uitgangspunt voor ogen bieden we intensieve behandeling aan iedereen die in een acute psychiatrische crisis terecht is gekomen. Mocht een psychiatrische opname toch nodig zijn dan beloven we je die zo kort mogelijk te houden. 

Type
1-op-1, Crisis, Preventief, Ambulant, Klinisch
Leeftijd
Alle leeftijden
Behandelingsduur
Meerdere weken
Frequentie
Meerdere keren per week
Betalende partij
Gemeenten, Zorgverzekering, WLZ, WMO
Soort GGZ
Expertiseteam

Hoe werkt IHT?

Nadat je bent aangemeld, volgt een afspraak met een IHT-psychiater of verpleegkundig specialist en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. We beoordelen de crisissituatie en stellen een IHT-plan op. We betrekken hierin ook een ervaringsdeskundige.

In het IHT-plan beschrijf je samen welke zorg we met jou en je naasten organiseren en aan welke hersteldoelen we werken. De zorg kan oplopen tot meerdere huisbezoeken per dag, afhankelijk van de ernst van de ontstane crisissituatie. We meten regelmatig of je klachten afnemen door je korte vragenlijsten in te laten vullen.

Bekijk video IHT

Folders
Folders
Folders
Folders
Folders

Folder Deeltijd IHT

Een dagelijks activiteitenprogramma voor iedereen die in een psychiatrische crisis zit of dreigt te raken.

Veelgestelde vragen

Ik wil hulp, hoe werkt dat?

Wij bieden specialistische ggz bij psychiatrische problemen. Na aanmelding nodigen we je uit voor een verkennend gesprek.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt ook zonder verwijzing al aan de slag met je klachten. Bekijk onze preventieagenda voor ons (gratis) cursusaanbod.