Wanneer je niet verschijnt op een afspraak voor een Verkennend Gesprek, intake of gedurende je behandeling (of niet binnen 24 uur de afspraak annuleert (no-show)) betaalt de zorgverzekeraar de tijd die voor jou bij de behandelaar is gereserveerd niet aan ons uit. Daarom kunnen wij de kosten bij het niet verschijnen op een afspraak bij jou in rekening brengen.
Wie betaalt mijn zorg?
Als je zorg ontvangt van GGz Breburg, betaalt jouw zorgverzekeraar, het zorgkantoor of je gemeente de kosten hiervan. In sommige gevallen betaal je zelf ook een gedeelte, in de vorm van een eigen risico of een eigen bijdrage.
Afhankelijk van je leeftijd en wettelijke afspraken, worden zorgkosten op een andere manier betaald.
1. Zorgverzekeringswet (Zvw): de zorgverzekeraar vergoedt de behandeling en opname in de Zvw. Hiervoor heb je een verwijzing vanuit een bevoegd verwijzer nodig.
2. Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo): deze wordt gefinancierd vanuit de gemeente. Met een Wmo-beschikking kan je begeleiding krijgen vanuit GGz Breburg of een plek in een van onze beschermde woonomgevingen.
3. Wet langdurige zorg (Wlz): dit gaat over de zorg in de langdurige ggz. Met een Wlz-indicatie heb je recht op langdurige zorg en begeleiding bij psychische klachten, zo nodig met een woonplek bij ons.
4. Jeugdwet (Jw): de gemeente vergoedt geestelijke gezondheidszorg voor jongeren (jeugd-ggz) in principe tot 18 jaar. De vergoeding voor jeugd-ggz geldt zowel voor ambulante zorg als voor opname bij GGz Breburg.
Hoeveel betaal ik voor mijn zorg?
Welke kosten betaal je zelf en wat moet je eventueel zelf bijleggen?